luxus yacht

Luxus yacht mint dolgozószoba

A hajózás egy életforma. Akit egyszer megérintett a víz és a szél szeretete az nem szabadulhat tőle.
Különleges feladatként egy dolgozószobát kellett LUXUS YACHT stílusban berendezni.
A szoba teljes egészében egy hajóbelsőt szimbolizál. Az oldalsó falak és a mennyezet is íves palánkozású, a két hosszanti falon pedig antiaris fából készült bordák találhatóak.
A berendezés minden eleme a legmagasabb minőségben készült, egyedi kialakításával és különleges formájával rögtön magával ragad. A valódi hajóépítéssel szemben itt úgy kellett az elemeket elkészíteni, hogy a helyszínen már semmit se kelljen átalakítani. Tulajdonképpen a teljes szoba a beszerelés előtt már egyszer felépült az üzemben, majd a narancsolajos felületkezelést követően a helyszínen újra megszületett. A narancsolaj azon túl, hogy természetes, oldószermentes anyag gyönyörű színt és fényt is ad a bútornak és ráadásul hetekig még az illatával is elvarázsol.

A "hajóorr" - luxus pihenés

A szoba egyik végében található egy kisméretű beugró, amely a tulajdonképpeni hajó orrát szimbolizálja. Ide került a kék kárpitozású, stílusos fotel, amely olvasásra és pihenésre is alkalmas. Innen az egész szoba belátható, igazi hajós élményt ad a pihenés.
mahagóni bútor mahagóni bútor

A beépített szekrény

A szobának van egy ferde fala egy kis falbeugróval.
Két ötletünk is volt ennek kihasználására. Az egyik esetben itt lett volna a pihenőfotel, ám ebben az esetben az íróasztalt vagy falhoz kellett volna állítani vagy nagyon szűk lett volna a tér.
A másik terv szerint (ez valósult meg) egy szintén mahagóni fából készült beépített szekrényt terveztünk, amely könyvek és iratok tárolását szolgálja. A középső eleme üvegajtót kapott, hogy kicsit oldja a fal egyhangúságát.

Az árbóc és az íróasztal

A dolgozószobában mindig meghatározó elem az íróasztal. Mi elsőnek egy filigrán, karcsú lábakon álló, íves asztalt terveztünk- Az ügyfelünk kérésére a lábakat megváltoztattuk és egy tömör mahagóni rácsozott elappal ellátott asztal született.
Az asztallap szintén mahagóni fából készült és antiaris marketériával (intarzia) díszített.

A szoba leginkább bútorozható fala a szimbolikus hajó fara. Itt középen egy árbócot helyeztünk el, ami hajóhoz méltón itt is egy szekrényt rejt. Az árbóc két oldalán polcok és alattuk régi hajósláda stílusú szekrények kaptak helyet.

Ugyancsak különleges feladat volt a radiátorok elrejtése, amik egyrészt nem nélkülözhetőek, másrészt viszont nagyon nem illenek egy hajóra. Az antiaris bordák és az íves palánkozás (perforált elemekkel) pont erre adott lehetőséget. mahagóni szekrény vitorlás építés

TV a hajón

Érdekes feladat volt megoldani a "szobában" egy TV elhelyezését. A megrendelő kérése szerint a TV legyen rejtett, de használatkor jó látható.
Az igazi problémát az íves falak jelentették, amikhez nem is olyan egyszerű egy szekrényt illeszteni, ráadásul úgy, hogy az a designhoz is alkalmazkodjon.

A megoldás az ajtó melletti falon való elhelyezés jelentette. A TV elrejtésére egy dupla-csuklós ajtó lett kitalálva, amely leköveti az íves polcokat. luxus bútor


Tervezők:
Salacz Dénes okl. faipari mérnök
Ruby Andrea designer

Keressen minket bizalommal!