luxus bútor

Belsőépítészet, bútor egzóta fából

Az egzóta fafajok, mint amilyen a mahagóni, az antiaris, a paliszander, a makasszár vagy a wenge különleges struktúrájukkal, nem mindennapi színeikkel ma is a luxus bútorok és az exkluzív belső terek alapanyagai.

MAHAGÓNI - a mahagóni bútor reneszánssza

 • Színe, hangulata:
Megnyugtató vöröses színe, szabályos szálszerkezete és gyönyörű fénye teszi a luxusbútorok kedvelt faanyagává.

mahagóni bútorSapelli mahagóni furnér

A mahagónit először hajóépítésre használták, a kártevőkkel szembeni rendkívüli ellenálló képessége, tartóssága és jó megmunkálhatósága miatt. Sok helyen alkalmazták kastélyok, templomok és kolostorok tetőszerkezetében ezt a kiváló faanyagot.
1750-es években Thomas Chippendale londoni műbútorasztalos nevéhez fűződik a mahagóni fa igazi szárnyalása, hiszen a chippendale stílus legkedveltebb faanyaga lett. A mahagóni stílusként is nevezett korszak gazdag polgári és főúri enteriőrjei elképzelhetetlenek voltak a mahagóniból készült étkezők, könyvszekrények, komódok vagy karosszékek nélkül.

 • Felhasználása:
Exkluzív korhű és modern bútorok, belsőépítészeti tárgyak készülnek belőle. A luxus yachtok és vitorláshajók belsőépítészetében is különleges helyet foglal el. Gyönyörű, meleg, vörös színe nélkül ma már elképzelhetetlen egy igényes hajóbelső. Olyan különleges tárgyak készítésére is használják, mint a legkiválóbb hangszerek vagy a szivarozók által jól ismert humidorok.

PALISZANDER bútor, rózsafa berakás a luxus bútorokon

 • Színe, hangulata:
Mivel lassú és szabálytalan növekedésű, így fája erősen rajzolatos, dekoratív mintájú. A vörös, barna és fekete színek vad játéka jellemző a paliszanderre, a luxusbútorok kedvelt faanyaga.
rózsafa bútorRózsafa furnér

A paliszander elnevezés gyűjtőnév, a nem rokon fajok faanyagával együtt rózsafának - rosewood - is nevezik. Különleges jellemzőjük rózsára emlékeztető illatuk.
A paliszander volt az első „divatfa” Európában és népszerűsége azóta is töretlen a luxusbútorok, exkluzív belső terek berendezésében és olyan míves tárgyak készítésénél, mint a hangszerek vagy a pipák.
A paliszander dekoratív és egyedi megjelenésének, különleges erezetének köszönhetően önállóan is felöltözteti lakásunkat. A paliszanderből készült bútorok mellett már nincs szükség további karakteres tárgyakra, önállóan is magukra vonzzák a tekintetet.
 • Fajtái:
SANTOS PALISZANDER vagy Rió rózsafa, amely a valódi paliszandertől kevésbé rajzolatos mintájában és tompább vöröses színében különbözik.
 • Felhasználása:
Exkluzív korhű és modern kisbútorok, asztalok, komódok készülnek belőle. Furnérja különleges így önmagában vagy inarziaként is stílusos eleme lehet az enteriőrnek.

MAKASSZÁR – ÉBEN bútor avagy csíkos egzotikum a lakásban

 • Színe, hangulata:
A makasszár–ében vagy ében–makasszár jellemzője a barna, fekete, feltűnően színes csíkokkal ellátott faanyag, amely furnér esetében még hangsúlyosabb.
makasszár bútorMakasszár - ében furnér

 • Design a makasszár – ében fához:
Akár minimalista, akár klasszikus bútoroknál jól érvényesül a jellegzetes csíkos faanyag. A makasszár ében fa és furnér az Art deco jellemző alapanyaga volt, a kifinomult ízlést és a különlegességet kedvelőknek ajánljuk. A modern belsőépítészetben és bútortervezésben jól kihasználható határozott színvilága és mintázata, amely jól oldja a szögletes formák merevségét. Egy-egy makasszár- ében ajtófront vagy bútorelem önmagában is hatásos, karakterisztikus elemmé válik az enteriőrben.
 • Felhasználása:
Hálószoba garnitúrák, komódok, gardróbok, exkluzív konyhabútorok és tálaló szekrények valalmint könyvszekrények alapanyaga lehet.

JATOBA bútorok a lazactól a vörös okkerig

 • Színe, hangulata:
A fa a hússzínűtől egyre sötétebb színekben, egészen a vörösesbarnáig pompázhat, mintázatát sötétebb csíkok adják.
A Brazil-cseresznyének is nevezett faanyag, dél-amerikai eredetű, barnás - vöröses színárnyalatú, erőteljes szövetszerkezetű faanyagot adó fafaj. Rendkívüli keménysége, szép színe és tartóssága miatt a belső és külső építésben egyaránt felhasználják.
 • Felhasználása:
A jatoba keménysége miatt ideális faanyag padlóburkolásra, valamint furnérja alkalmas exkluzív bútorok, beépített szekrények, hálószoba garnitúrák és modern nappali bútorok készítésére.

PADOUK bútor - luxus korallfa a nappaliban

 • Színe, hangulata:
Korall vörös, élénk narancs színű, dekoratív faanyag.
padouk bútorPadouk furnér

A Padouk nagyon tartós fa és a világ egyik leghíresebb festőfája. Szép színe és struktúrája alkalmassá teszi exkluzív bútorok készítésére. Mivel nagyon hangsúlyos színű faanyag, így markáns, design belsőépítészeti elemek, szekrények alapanyagául szolgál.
Azoknak ajánljuk akik a különleges, határozott színű bútorokat kedvelik.
 • Felhasználása:
Széleskörűen alkalmazzák a minőségi bútorkészítésben és beltéri famunkáknál. Ideális csónaképítő alapanyag. Jó kopásállósága alkalmassá teszi nagyforgalmú helyiségek dekoratív padlóburkolására, és mivel mérettartása szintén kíváló, alkalmas padlófűtéses helyiségek burkolására is.

WENGE szekrények - modern, csokoládébarna divat

 • Színe, hangulata:
Egyenesszálú, sötétbarna színű faanyag, amely az utóbbi években a modern belsőépítészetben a legdivatosabb alapanyag lett a világon.
wenge furnérWenge furnér

Jellegzetes színe egyedi és rendkívüli hatást kölcsönöz a térnek. Színe és felületi struktúrája miatt ma talán a legismertebb egzóta fa.
A wengét a minimal stílus kedvelőinek ajánljuk.
 • Felhasználása:
A modern irodabútoroktól elkezdve a konyhabútorokon át a minimál hálószoba garnitúrákig szinte minden helyiség berendezésére alkalmas, azonban sötét színe miatt a kiegészítő elemek megválasztásakor körültekintően kell eljárni.

Share |